KVLV-vrouwen uit Grembergen op inleefreis in Benin

Monique, docente aan de Odisee Hogeschool, gaat sinds enkele jaren regelmatig met haar studenten verpleegkunde naar Benin om er projecten te bezoeken en een handje toe te steken. Door haar enthousiatse verhalen uit Benin, hebben een groepje KVLV vrouwen uit Grembergen, beslist om er zelf naar toe te trekken. Niet als toerist, maar om het land te beleven zoals het is, met respect voor de lokale cultuur en tradities.

De dames van de Katholieke Vorming voor Landelijke Vrouwen wilden niet alleen de projecten van de Stichting H&V bezoeken, maar zelf ook de handen uit de mouwen steken. En dit hebben ze zowel in België als in Benin gedaan. De sponsoracties in België hebben meer dan 14000 euro opgebracht. Het bedrag dient voor de aanleg van een sanitair blok in het partnerziekenhuis St Martin te Papané.

Eenmaal ter plaatse hebben Monique, Martine, Ria, Nicole, Nouchka, Anne, Evelien, Sofie, Karine en Liliane niet stilgezeten en verschillende acties ondernomen. Zo hebben ze onder andere een informatiesessie over gezonde voeding gegeven in de lagere school van Boko, een bloedinzamelactie georganizeerd in het dorp Boukoussa en ondervoede kinderen in een afgelegen dorp in Tchaourou onderzocht. Deze screening was ongetwijfeld de meest confronterende ervaring van hun inleefreis. En de mooiste ervaring was het bezoek aan het door de stichting H&V ondersteunde weeshuis Dâm Koosiabu.

Wij willen dan ook Monique en haar team uit Grembergen heel hart bedanken!