Run for Boko en Partenamut

Voor de vijfde maal op rij organiseert onze partner Le 5e monde de ‘Run for Boko’ in Benin, een fundraising activiteit ten voordele van de hospitalen Saint-Martin in Papané en Saint-Jean-de-Dieu in Boko.

Deelnemers aan de ‘Run for Boko’ organiseren zelf allerlei activiteiten en laten zich sponsoren. Met de opbrengst kunnen de hospitalen nieuw medisch materiaal aankopen.

Vijftien sportievelingen vertrekken in april 2022 naar Benin. Vertrekpunt van de ‘run’ is het hospitaal Saint-Martin in Papané. Van daar stappen zij in vier dagen maar liefst 80 km helemaal tot aan het hospitaal Saint-Jean-de-Dieu in Boko. Een niet te onderschatten onderneming bij temperaturen van om en bij de 30°C.

Partenamut

Dankzij het bedrijf Partenamut kan het team van ‘Run for Boko’ alvast een zeer mooi cadeau meenemen naar Benin. Partenamut schenkt maar liefst 70 babyweegschalen en 420 afkolftoestellen! De hospitalen zullen die niet alleen ter plaatse inzetten, maar ook in de lokale medische centra die zij beheren.

Jean-Marc Dumont, deelnemer aan de “Run for Boko” en werkzaam bij Partenamut, heeft er samen met zijn collega’s van Run for Boko voor gezorgd dat alles netjes en veilig ingepakt werd (hieronder een foto van de inpakkers). WereldMissieHulp zal ervoor zorgen dat het materiaal in januari of februari verscheept wordt zodat het zeker vòòr april in de hospitalen is.

Een welgemeende dankjewel voor Partenamut én voor Le 5e monde!

Partenamut