Stad Leuven investeert in projecten met bijzondere aandacht voor kansen voor vrouwen

De stad Leuven gaat samenwerken met de organisaties Congodorpen, Stichting Hubi & Vinciane en Vredeseilanden (Rikolto). De samenwerkingen zijn het gevolg van een nieuw toelagereglement binnen de Noord-Zuidwerking van de stad Leuven. Op deze manier wil het stadsbestuur bijdragen aan meer internationale rechtvaardigheid en gelijkheid, vanuit een internationale solidariteit en verbondenheid met de rest van de wereld.

Stad Leuven steunt zo het Bananenproject van Stichting Hubi & Vinciane

Het bananenproject van Stichting Hubi & Vinciane past in het vernieuwde programma Ondervoeding. Samen met de lokale partners komt er een demonstratiesite, zullen bananenplantages worden opgericht in ziekenhuizen en lagere scholen, en krijgen minimum 150 vrouwen een opleiding om bananenplanten te kweken. Doelstellingen zijn het verbeteren van de voedselzekerheid, door aanbod evenwichtigere voeding en de financiële autonomie voor vrouwen, die behalve de kweek van bananenplanten ook aanleren hoe ze afgeleide producten kunnen maken (chips en meel).

Centraal staan het engagement van alle betrokken partijen en de opbouw van partnerschap. De Stichting spant zich in om te ‘leren doen’ en ‘al doende te leren’, en aldus samen met het Beninse volk een droom te realiseren.”

Ervaringen delen tussen Noord en Zuid is een leidraad doorheen de projecten, ook met Belgische jongeren die stages doen in Benin en die de stichting in Leuven zal uitnodigen voor informatiesessies over bananen.