In de kijker – 2017

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting. Organiseert u binnenkort een actie en wil u (een deel van) de opbrengst schenken, contacteer pascale@hubi-vinciane. Elke bijdrage, klein of groot, wordt zeer gewaardeerd.

Netwerkevenement: Leuvens Netwerk Noord-Zuid
Stichting Hubi & Vinciane nam samen met 70 anderen deel aan het netwerkevenement, dat de stad Leuven en de Leuvense Derdewereldraad organiseerden.
De deelnemers maakten kennis met de nieuwe website van het Leuvens Netwerk Noord-Zuid, gingen vanuit hun lokale werking aan de slag met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, waren getuige van het engagement dat het Leuvense stadsbestuur aangaat voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, en legden contacten met de andere aanwezige Noord-Zuidactoren en met de thematische werkingen.


Hoe een afscheid toch  iets mooi kan betekenen
We ontvingen giften  n.a.v. het overlijden van mevrouw Marie-Thérèse D’hont-Dewever, sympathisante van het eerste uur. Het was omwille van haar persoonlijke, mooie ervaring in Benin dat zij haar kinderen vroeg de Stichting te vernoemen, de dag dat ze er niet meer zou zijn. En ook nog run for Benin waar editie 2017 flink van start is gegaan. Onze oprechte deelneming.


Lieve Dufoer deelde haar verjaardagstaart met de Stichting
Lieve Dufoer, dochter van Herman Dufoer, een schoolkameraad van Piet en sympathisant van het eerste uur, deelde haar verjaardagstaart met de Stichting .
Later op het jaar volgt een schilderijenverkoop ten gunste van de Stichting. De schilderijen zijn van de hand van de overleden echtgenote/mama.


Viering 15 jaar GROS Schilde
Op zaterdag 26 augustus 2017, vierde GROS Schilde haar 15 jaar bestaan. Kleine projecten en NGO’s konden tijdens een feestmarkt hun activiteiten met het Zuiden aan het publiek toelichten. Non-stop optredens van artiesten uit alle werelddelen en lekkere hapjes, te koop aangeboden door onze ‘goede doelen’, maakten van dit feest een onvergetelijke zomerdag. Ook de Stichting vierde mee.
Op de foto ons bestuurslid Muriel Billiau en Pascaline Verbiest, jonge vrijwilliger.


Bart en Els Van Der Schueren – Janssens – 50
Bart en Els lieten giften storten als geschenk voor een verjaardagsfeest dat ze gaven.  Proficiat, hartelijk dank en we wensen hen een prachtige verjaardag


Huwelijksverjaardag Inge en Paul Herijgers-Vanderstappen
Inge en Paul vieren hun huwelijksverjaardag en delen deze vreugde met de Stichting. Proficiat, hartelijk dank en nog vele jaren samen gewenst!


Wies Beckers 60 jaar
Wies viert haar verjaardag, en neemt als geschenk het succesvolle afstuderen van dochter Hannah aan. Andere geschenken ziet ze graag richting Stichting gaan. Proficiat en dankjewel.


Première Dame Claudine Tallon was in september enkele dagen in België. De Stichting werd gevraagd om een avond te organiseren met de verschillende Belgische partnerorganisaties en gedeputeerden van de provincies die projecten financieren.Welkom aan baby Lea!
Katleen Fabry deed enkele jaren geleden stage in Benin. Nog steeds onder de indruk en bewogen door haar ervaringen, besloot ze voor de geboorte van haar eerste kind, Lea, een originele geboortelijst ten voordele van de Stichting op te stellen.


Daniel Rixen leerde de Stichting kennen via zijn zoon Gilles die als student geneeskunde stage liep in ‘onze’ hospitalen dit voorjaar. Dany nodigde voor zijn verjaardag vrienden en familie uit om te storten voor onze projecten.
Heel veel dank en ook van onze kant: proficiat!


Tante Paula, nicht van de mama van Vinciane, wordt 90 jaar en deelt haar verjaardagstaart met de Stichting.
We wensen tante Paula nog vele mooie jaren!


7 oktober :  zilveren huwelijksjubileum voor Paul en Inge Herijgers-Vanderstappen vierden hun zilveren huwelijksjubileum met familie en vrienden én ten voordele van Stichting Hubi & Vinciane.
Oprechte dank en we wensen de jubilarissen nog heel veel gelukkige jaren.


Stad Antwerpen steunt project malnutritie
We ontvingen 2.500 euro van de stad Antwerpen voor de screening van ernstig ondervoede kinderen. Belangrijk hierbij is ook de begeleiding van de moeders : ze krijgen advies over gezonde voeding en ze worden betrokken bij de activiteiten in de ziekenhuistuin om nadien zelf groenten te kweken.


In de kijker – 2016

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.

In de kijker – 2015

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.

In de kijker – 2014

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.