Summer School 2021

De Summer School was opnieuw een groot succes. De medewerkers van Materialise en onze Stichting hadden voor deze negende (!) editie een aantal vernieuwingen ingevoerd. Zo werden er initieel geen 16, maar 30 kandidaten geselecteerd. En dat op basis van het curriculum vitae van de kandidaten en een vragenlijst die ze moesten invullen. Verder werd het programma uitgebreid van vier naar zes secundaire scholen: vier in Tchaourou en twee in N’Dali.

De opleiding die de kandidaten tijdens de Summer School krijgen, focust nu ook veel meer op ondernemerschap en het uitdenken en uitschrijven van projecten. Er ging ook meer aandacht naar het gebruik van beeldmateriaal tijdens de opleiding zelf. Via videoreportages kregen de deelnemers een duidelijk beeld van de historiek van de Summer School én van de ervaringen van deelnemers die hen voorgingen.

Drie van de dertig deelnemers werden geselecteerd voor een studiebeurs ondersteund door Materialise : Biochécoucou Nestor, Maboudou Bédhawi en Habada Hyacinthe.

De drie toekomstige universiteitsstudenten zijn uiteraard heel blij met hun selectie. Bij de bekendmaking van de resultaten bedankten zij heel expliciet onze Stichting en het bedrijf Materialise die samen de Summer School opstartten in 2012. We geven jullie graag de reacties van de laureaten mee.

Biochoucoucou Nestor

Biochoucoucou Nestor

Ik ben erg blij. Het is geweldig dat ik uit 30 kandidaten werd geselecteerd. Toen ik het nieuws aan de telefoon hoorde, kon ik het eerst niet geloven. Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat het mogelijk zou zijn omdat verschillende van de kandidaten hogere gemiddelden hadden dan ik voor hun baccalaureaat. Maar de jury besliste er gelukkig anders over. De studiebeurs betekent heel veel voor mij en voor mijn ouders. Zij maakten zich al zorgen over hoe ze mijn universitaire studies zouden moeten betalen. Ik was er zeker van dat ik universitaire studies wilde doen, maar met deze beurs komt mijn droom uit om landbouwkundige te worden en me te specialiseren in plantenteelt. Ik heb ook veel geleerd tijdens de drie weken Summer School. Ik weet nu bijvoorbeeld hoe ik een project moet schrijven en hoe ik de computer moet gebruiken. Ik ben de Stichting en Materialise heel dankbaar voor deze kans. Ik zal ze niet teleurstellen.


Maboudou Bedhawi

Maboudou Bedhawi

Ik ben heel blij dat ik een van de drie laureaten ben van de Summer School. Bij de start van het programma was ik wat verlegen en onzeker. Dankzij de computeropleiding, de informatiesessies over de mogelijke studierichtingen aan de universiteit en de verschillende gesprekken, voelde ik mij wat zelfzekerder en hoopte ik dat ik een kans maakte om de studiebeurs te bemachtigen. Ik was heel blij met het advies en kon het onmiddellijk toepassen bij de taken die we kregen. Ik weet niet welke criteria in mijn voordeel hebben gespeeld, maar ik weet dat de Stichting en Materialise geen spijt zullen krijgen van hun keuze. Ik ben dan ook heel dankbaar. Mijn moeder, de enige persoon die mij financieel steunt, zou zich namelijk nooit kunnen veroorloven om meer dan 400.000 CFA (600 euro) per jaar in mijn studies te investeren. Dankzij de beurs kan ik de opleiding volgen die ik ambieer, met name landbouwkundige. Ik wil mij ook graag verdiepen in voedingsleer om zo mee de ondervoeding in Benin te bestrijden.


Habada Hyacinthe

Habada Hyacinthe

Allereerst wil ik het team van de Summer School bedanken. Tijdens de drie weken heb ik echt veel bijgeleerd : ik heb geleerd hoe ik teksten moet schrijven met Microsoft Word, hoe ik tabellen en berekeningen moet maken met Excel en hoe ik samenvattingen van teksten moet presenteren met Power Point. Dankzij de beurs heb ik de kans om verder te studeren. Mijn familie had zich de financiële investering in mijn studies niet kunnen veroorloven. Oorspronkelijk wilde ik geneeskunde studeren, maar door de informatiesessies over studiekeuze heb ik ingezien dat de studies verpleeg- en verloskunde mij beter liggen. Ik ga mij dan ook inschrijven aan het Instituut voor Verpleegkunde en Verloskunde Opleiding (IFSIO). De opleiding daar focust vooral op preventie. Mijn ambitie is om gezondheidswerker te worden en mensenlevens te redden. Ik zal mijn uiterste best doen om te slagen. De beurs is in ieder geval het mooiste geschenk dat ik na het behalen van mijn baccalaureaat had kunnen krijgen.