Sympathisanten op de Eindejaarscorrida

Een 250-tal lopers en sympathisanten op de Eindejaarscorrida 2019

Ondanks het winterweer hebben ook dit jaar zo’n 6 500 sportievelingen meegelopen in de Eindejaarscorrida in Leuven. Deze loopwedstrijd, nu reeds voor de 22ste keer georganiseerd, vond plaats op zondag 29 december.

Voor de Stichting was dit zoals de voorbije jaren een uitgelezen gelegenheid om sponsoring te zoeken en promotie te maken bij het grote publiek.

De 150-tal lopers die zich via de Stichting hebben ingeschreven, vielen duidelijk op met hun wit hesje waarop in het groot ‘Een droom met Bénin’ stond.

Dit bleef niet onopgemerkt en de organisator DCLA ondersteunde de Stichting als één van de drie organisaties voor een goed doel met de meeste deelnemers. Pascale Van Assche en Marc Vervenne (foto) werden op het podium gevraagd, waar ze een cheque van 142 euro in ontvangst mochten nemen.

Vertrekplaats en bijeenkomst was ook deze keer de Kinepolis aan de Bondgenotenlaan. Hier stond een enthousiast vrijwilligersteam in voor de voorbereiding van de lopers en het verdelen van de hesjes en rugnummers. Na het lopen konden de sportievelingen en sympathisanten genieten van een lekker soepje, een drankje en een babbel. Het winkeltje verkocht typische Beninse kunstvoorwerpen en via de tombola kon men zijn geluk wagen op een mooie prijs.

Op dit netwerkevent waren een 250-tal personen aanwezig, zo ook de tv-journaliste en ambassadrice van de Stichting Kathleen Cools en de schepen van de Stad Leuven Carl Devlies. De totale opbrengst van deze editie bedroeg ruim 5 700 euro. Met dank aan de zeer talrijke lopers en de sympathisanten, en in het bijzonder aan alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt en tevens aan Kinepolis voor het ter beschikking stellen van de ontvangstruimte in het bioscoopcomplex.

Bekijk ook de fotogalerij voor meer sfeerbeelden