23 studenten van de Odisee Hogeschool op inleefeis naar Benin!

Odisee heeft al verschillende jaren een samenwerking met de universiteit van Dassa voor laboratoriumtechnologie en met de universiteit van Parakou voor verpleegkunde.

Odisee

Gedurende twee weken wisselen de studenten en de begeleidende docenten van Odisee en de twee universiteiten technieken en ervaringen uit. Zowel studenten verpleegkunde van de campussen in Aalst, Sint-Niklaas en Brussel als studenten biomedische laboratoriumtechnologie van de campus in Gent namen deel.

Samen met enkele medewerkers van de Stichting organiseerden ze op 8 februari een aantal workshops in twee basisscholen. Onder meer de thema’s hygiëne en gezonde voeding kwamen aan bod. Daarnaast namen ze ook de tijd om met de kinderen te spelen en te kleuren. En ze kwamen niet met lege handen! De kinderen waren maar wat blij met de geschenken die ze voor hen bij hadden.

Eric Dossou

Op 10 februari 2023 gingen ze samen met Eric Dossou Gbété, de voedingsdeskundige van de Stichting, naar het dorp Kassouala dichtbij de Nigeriaanse grens. Samen met drie Beninse verpleegkundigen testten ze 150 jonge kinderen op ondervoeding en malaria. Kinderen met malaria kregen ter plaatse een behandeling. Kinderen met ernstige acute ondervoeding werden doorverwezen naar één van de partnerziekenhuizen voor verdere behandeling. Ook verzorgden ze een vijftigtal kinderen én volwassenen met geïnfecteerde wonden.

Marchienne Houenou

Op 15 februari waren ze te gast op de hoofdzetel van de Stichting in Parakaou waar ze een informatiesessie rond natuurlijke geboorteplanning volgden. Nadien overhandigden ze maar liefst drie cheques aan Marcienne Houenou, de directrice van de Stichting in Benin. Twee sympathisanten, Florence en Léon, hadden ter gelegenheid van hun huwelijk een substantieel bedrag ingezameld en twee andere sympathisanten, Nancy en Helena, hadden in hun dorp een hele mooie som opgehaald. Alle studenten samen tot slot hadden verschillende activiteiten en inzamelingen georganiseerd wat nog eens een indrukwekkend bedrag opleverde. Bovendien hadden ze ook heel wat informatica- en medisch materiaal meegebracht waaronder computers, een videoprojector, weegschalen, maskers, bloeddrukmeters et.

Marcienne Houenou was dan ook heel blij met de schenking. Het geld zal integraal besteed worden aan de uitrusting van de hospitalen en medische centra waar de Stichting mee samenwerkt.

Een welgemeende dankjewel aan de docenten en studenten van Odisee Hogeschool!