24 studenten van de Odisee Hogeschool op inleefreis naar Benin!

Van 12 tot 26 februari trokken 24 studenten van de Odisee Hogeschool op inleefreis naar Benin. Zowel studenten verpleegkunde van de campussen in Aalst, Sint-Niklaas en Brussel als studenten biomedische laboratoriumtechnologie van de campus in Gent namen deel.

Odisee - KU Leuven

Odisee heeft al verschillende jaren een samenwerking met de universiteit van Dassa voor laboratoriumtechnologie en met de universiteit van Parakou voor verpleegkunde. Gedurende twee weken wisselen de studenten en de begeleidende docenten van Odisee en de twee uniersiteiten technieken en ervaringen uit. In gemengde groepen gaan ze op stap om het ‘leven zoals het is in Benin’ aan den lijve te ondervinden. Ze werken onder meer ook mee aan het project rond ondervoeding en de bijhorende screening van onze Stichting, gaan mee met het Rode Kruis bloed afnemen in enkele broussedorpen en geven lessen rond gezondheid op enkele lagere scholen.

En Odisee ging niet met lege handen naar Benin. Een geweldige succesvolle pannekoekenslag had maar liefst bijna 5000 euro opgeleverd. Dat bedrag werd overhandigd aan de hospitalen in Benin die er nieuw medisch materiaal zullen mee aankopen. Ook hadden de studenten en docenten zelf materiaal mee waaronder microscopen, bloeddrukmeters en chirurgische scharen.

Een uitgebreid verslag volgt.