Bijbeners, jullie deden het fantastisch!

Bijbenen, een sportieve challenge

Bijbenen, een sportieve challenge

Graag blikken we met jullie terug op onze virtuele tocht van Leuven naar Benin en terug. We misten misschien de cadans van de sprint, de zweetgeur en het samen-gevoel in de straten van Leuven van een ‘fysieke’ Corrida.

Maar gelukkig werd dit ruimschoots goedgemaakt door de foto’s van enthousiaste deelnemers op de website, de leuke commentaren op de sociale media van de mede-bijbeners en het virtuele bezoek aan mooie en inspirerende plaatsen langs het traject en in Benin.

Ook onze Beninse medewerkers stapten mee in het initiatief en mobiliseerden hun lopers. Het werd een hartverwarmend onthaal voor onze afgevaardigden. En een fantastische kans om samen met onze partners een gezamenlijke actie in de kijker te zetten.

Jullie hebben de ambitie om de afstand van 16 000 km bijeen te sprokkelen overtroffen! Het zijn er 18 300 geworden. Dat stelde ons in staat om, eenmaal terug in België, de laatste virtuele kilometers af te leggen door enkele rondjes door de Leuvense straten te lopen om zo het echte Corrida-gevoel te koesteren.

De zin om er in 2021 met nog meer enthousiasme in te vliegen en er een heerlijke sportieve uitdaging van te maken is nu al aangewakkerd.

Bijbenen, een fundraising challenge

‘Zuiver water voor de school’

tippy taps

In de aankondiging van de Challenge hoopten we een stevige bijdrage te kunnen leveren om nog twintig bijkomende scholen in de regio van Borgou (midden Benin) van basisvoorzieningen voor hygiëne en drinkbaar water te voorzien.

Dankzij jullie deelname aan deze virtuele uitdaging zijn we flink bijgebeend om dit doel te realiseren.

Een waterput kost ongeveer 7 000 euro. Daarnaast zijn er ook toiletblokken nodig. En ‘tippy taps’ zodat de leerlingen regelmatig hun handen kunnen wassen. Deze basisinfrastructuur redt levens en verbetert voor minstens 6 500 leerlingen en leerkrachten en een bevolking van ongeveer 45 000 inwoners de hygiëne en drinkwatervoorziening. Samen sportten we al 22 800 euro bij elkaar.

Een dikke dankuwel aan alle sportievelingen en gulle schenkers.
Afspraak op de corrida ’21… in welke vorm dan ook.


Wens je het project nog te steunen …

Zuiver water voor de school

Je kan het project ‘Zuiver water voor de school‘ nog steeds steunen.

En een storting vóór 31/12/2020 kan je nog een uitzonderlijk belastingvoordeel van 60 % opleveren in je aangifte van 2021.

Zo betaal je maar

  • 16 euro voor een gift van 40 euro,
  • 40 euro voor een gift van 100 euro
  • en 100 euro voor een gift van 250 euro!

Scan de QR-code
of gebruik het online formulier
of stort je bijdrage op BE14 7865 8929 4683
met vermelding van ‘Bijbenen’ en je naam.