Ceremonie van de inwijding van CIAP

De préfet van Borgou betuigde zijn erkentelijkheid voor de vele realisaties van de Stichting.
De Stichting Hubi & Vinciane is voor hem een belangrijke speler in de ontwikkeling van de regio Borgou. Persoonlijk kent hij de Stichting al vele jaren, ook door de contacten die hij vroeger had met oprichter Pieter Van Assche.

De muren zijn gemaakt met BTC, Brique de Terre Compressée. De kleur heeft de herkenbare authentieke rosbruine tint van de aarde. Het plafond en de metalen deuren zijn gevuld met gevlochten matten.

Behalve de talrijke Beninse hoogwaardigheidsbekleders waren er ook veel Belgen aanwezig: Minister van Staat Dr Réginald Moreels, de groep inleefreizigers, het team van Aquaponics en ook vier Belgische geneeskundestudenten, op stage in de partnerziekenhuizen van de Stichting

De binnenruimtes zijn modulair – met een ruime vergaderzaal, enkele blokken met onder meer kookdemonstraties kunnen worden gegeven, en een kleinere plek met een bibliotheek en een salon.

Bij een Beninse ceremonie horen ook dansers en begeleidende tamtams.

Het publiek kreeg ook een schitterende demonstratie van de ‘dansende paarden’, een belangrijk onderdeel van de tradities van de Beninse Koningen.

De Vicaire Général van het aartsbisdom, père Erneste, zegende het nieuwe gebouw in.

De eerste opleiding die doorging in CIAP was de techniek van Aquaponics: een combinatie van visteelt en groentekweek. Er werden acht diploma’s uitgereikt.