In de kijker – 2019

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting. Organiseert u binnenkort een actie en wil u (een deel van) de opbrengst schenken, contacteer pascale@hubi-vinciane. Elke bijdrage, klein of groot, wordt zeer gewaardeerd.

We stand up for Hubi & Vinciane –
Sup for life 2019 (Stand Up Paddle)
Op 21 december gaan peddelsurfers te water op de Watersportbaan in Gent. Sportievelingen betwisten dan op hun
surfplank met een lange peddel de finale van de Belgian SUP tour wedstrijden. Ook recreanten zijn welkom: check www.supforlife.be. In het kader van Music for Life koos de organisatie voor de Stichting Hubi & Vinciane als goed doel voor hun actie.


Cadeau & Kerstmarkt Zoersel
Ook dit jaar stond de Stichting Hubi & Vinciane met een verkoopsstand op de Cadeau & Kerstmarkt in Zoersel: op zaterdag 7 december en zondag 8 december 2019.


Wereldse Zondag – een eetdag door de Jeugdwerking van de Stichting
Met een twintigtal jongeren waren we op zondag 6 oktober. Om het Wereldcafé een Benins sfeertje te geven lieten we kleurige vlaggetjes en placemats maken in Parakou. Met de hulp van Elisa maakten we 2 heerlijk Afrikaanse sausjes om te serveren met de kippenbillen, aangeboden door Herman Van Gramberen, de vriendelijke beenhouwer uit Boutersem.
Zowel ’s middags als ‘s avonds zaten alle tafeltjes van het Wereldcafé vol. In totaal hebben we 120 gasten mogen ontvangen. De opbrengst van een mooi bedrag van bijna 1.500 euro.


Proficiat aan Heidi en Benoît
Heidi en Benoît Vanhecke-Simons vierden hun 25-jaar huwelijk en suggereerden een gift aan de Stichting als cadeautip voor de genodigden van hun feest. Hartelijk dank en oprechte gelukwensen!


WMH KLEDINGBAKKEN IN JE BUURT
Breng kleding en schoenen die je niet meer nodig hebt naar de rode “WMH Kledingbakken” in je buurt. Wereldmissiehulp is een christelijke nonprofitorganisatie die via het inzamelen van kleding mensen in nood helpt. Een deel van de kleding wordt verkocht en met de opbrengst steunt Wereldmissiehulp projecten over de hele wereld, zoals de projecten van de Stichting Hubi & Vinciane in Benin.


Rock 4 Benin
Materialise rondde op 24 mei hun jaarlijkse fundraising activiteit Run for Benin af met een heus rockconcert ‘Rock 4 Benin’


Mondiale ‘plat du jour’ in Schilde
Op 2 juni organiseerde GROS-Schilde een Mondiale Stap & Hap. Een wandeling van zo’n 8 kilometer door de gemeente leidde de deelnemers langs 6 stopplaatsen waar ze kennis maakten met projecten uit het Zuiden en met lokale organisaties hier in Vlaanderen. Op elke halte kreeg de deelnemer een hapje of drankje, onderdelen van een mondiaal menu. De ‘Plat du jour’-caravan van de Stichting bood de wandelaars een rustplaats aan in de schaduw èn een filmpje tijdens hun tocht.


Spaghettislag stagiairs studenten Geneeskunde
De studenten Geneeskunde van de KU Leuven die vanaf oktober hun stage in ‘onze’ ziekenhuizen zullen lopen, organiseerden op zondag 29 september een spaghettislag ten gunste van de Stichting. We danken de studenten van harte en wensen hen een leerrijke stageperiode. We bezoeken ze persoonlijk tijdens onze missie van november!


Studenten geneeskunde Viki, Liese, Hannah en Jolien bereiden zich voor op hun stage in de ziekenhuizen van Boko en Papané. Ze maken van hun reisvoorbereiding een grote spaghettislag. Hun perfect georganiseerd festijn bracht een mooie cent op voor de Stichting, waarvoor hartelijk dank. Wij trakteren terug in Parakou!


Waregem Koerse bood een 8-tal bedrijven de kans om te racen voor het goede doel tijdens de Pro Am Horse Race for Charity. Voor deze nieuwe drafren met dubbele sulky koos Picobello Renting ‘Feesten in stijl’ uit Roeselare de Stichting als partner. Het team behaalde een mooie 6e plaats en verzamelde een geldsom ten gunste van onze projecten.


Container geladen
Onder de vakkundige leiding van de medewerkers van Wereldmissiehulp werd op vrijdag 6 september opnieuw een container geladen met medisch en ander materiaal.


Watermaatschappij PIDPA wil de wereld aan water helpen. De pas ingehuldigde waterput op het schoolterrein van Papané-Hôpital kreeg daarom extra steun voor 1.184 EUR. Bestuurder Muriel mocht op 17/3 een cheque ophalen tijdens een kleine plechtigheid in het waterDOEcentrum Hidrodoe in Herentals.


Onze sportieve vrienden van de Brusselse VZW 5e Monde slaagden erin met de fiets de 160 kilometer tussen Djougou en Boko in 3 dagen af te leggen. Eenmaal weer thuis werd hun 4e editie van Run for Boko gehouden. Hun actie bracht een recordbedrag op (+11.500 euro) dat ze verdelen tussen het weeshuis Dâm Koosiabu en de pediatrische dienst van het ziekenhuis St Jean de Dieu in Boko.


Tante Magda Goedemé vierde haar 85 lentes en vroeg aan de genodigden van haar feest een bijdrage aan de Stichting. De Stichting dankt haar van harte en wenst haar nog veel gezonde jaren toe !


Ook Jan Flamend deelde zijn verjaardagstaart met 60 kaarsen erop met de Stichting. Van harte proficiat, Jan !


De Stichting liet zich graag zien op het Afrika Filmfestival van Leuven (26 april tot 11 mei) met een informatiestand.
Het publiek was oprecht geïnteresseerd in ons project en liet zich ook verleiden tot aankoop van totebags, placematjes of kussenslopen.


Op zaterdag 11 mei zakten meer dan 800 jongeren af naar de speelplaats van het Sint Pieterscollege in Leuven om mee te genieten van de muziek van jonge artiesten. De Stichting had er een standje waar jongeren informatie kregen over onze werking.


In de kijker – 2018

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.

In de kijker – 2017

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.

In de kijker – 2016

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.