Christine SERO – “Elke vrouw een bananenboom”

Ik ben Christine SERO, 35 jaar oud, getrouwd, moeder van 4 kinderen en woon in het dorp Korobororou. Ik heb mijn grootmoeder altijd geholpen bij het aanleggen, planten en onderhouden van de moestuin, een werk dat ik graag deed en nog steeds graag doe. Ik bereid maaltijden die ik verkoop aan de scholieren van mijn dorp.

De Stichting ken ik sedert nu bijna één jaar dankzij het project « Elke vrouw een bananenboom ». Dankzij de steun van de Stichting heb ik bananenboomscheuten kunnen verwerven, die ik achter onze douche heb geplant.

Op aanraden van de landbouwdeskundige heb ik ook een moestuin aangelegd. Op die manier ondersteun ik mijn echtgenoot bij de inkomsten en verbeter ik onze voeding. In de tuin groeien tomaten en groene pepers maar vooral amarant.

De verschillende opleidingen die ik heb gevolgd over de voordelen van bananenteelt en het onderhoud ervan hebben resultaat gehad. Ik heb de scheuten goed verzorgd zodat we twee mooie trossen van ongeveer 40 kg hebben kunnen oogsten. Toen de vruchten rijp waren, heb ik de kinderen uit het dorp uitgenodigd om te proeven en om zodoende de ouders te stimuleren om ook bananen te kweken.

In de toekomst wil ik mijn bananenteelt verder vergroten, wat me nog beter zal toelaten om de voedingspatronen van mijn kleine familie te verbeteren en om onze financiële toestand te verbeteren.

Ik wil de Stichting bedanken om dit project dat speciaal gericht is naar vrouwen, te hebben opgestart en wil ze aanmoedigen om alle vrouwen te bereiken. Als we met vele bananenproducenten zijn, zal de productie toenemen en dan zal het wel moeilijker zijn om de bananen te verkopen.

Ik vraag de Stichting om voor bijkomende opleidingen te zorgen die ons leren om het product verder te verwerken.

Leve het bananenproject in Benin.
Leve de Stichting Hubi & Vinciane.
Leve de gezonde voeding.