Containers zijn toegekomen!

Na een kleine drie weken op zee, de complexe maar snelle afhandeling met de douaneautoriteiten, en een dagreis over de weg van de havenstad Cotonou naar Parakou zijn de twee containers met materiaal op hun eindbestemming toegekomen. Het was alle hens aan dek om het materiaal er zo snel mogelijk uit te halen zodat de lege containers terug naar de haven konden vertrekken. Dat moest snel gaan om de kosten voor de huur zoveel mogelijk te beperken. En als je geen vorkheftrucks ter beschikking hebt, is het lossen van het materiaal niet zo eenvoudig. Gelukkig waren er vele mensen bereid om een handje toe te steken.

Onze medewerkers in Benin zorgen nu voor de verdeling van het materiaal over de hospitalen, de scholen en de voedings- en landbouwprojecten. Eén van de ambulances en één van de RX-toestellen zijn ondertussen in gebruik in ons partnerhospitaal Saint-Jean-de-Dieu in Boko.

De artsen en verpleegkundigen van de hospitalen hebben ondertussen al laten weten dat ze heel blij zijn met al de giften. Het gaat dan ook vaak om materiaal waarover ze helemaal niet of in veel te kleine hoeveelheden beschikken. De ambulances, RX-toestellen, zuurstofconcentratoren, BiPAP’s, CPAP’s, onderzoekstafels, ECG-toestellen, weegschalen, stethoscopen, bloeddrukmeters, het verbandmateriaal enzovoort waren dan ook meer dan welkom.

De schenking was alleen maar mogelijk dankzij onze talrijke sponsors en gevers.

dr Rudi Ryckaert uit Sint-Niklaas, Machteld Cuyt uit Mechelen, de bedrijven Barthels Medical uit Hasselt, NRB uit Herstal, Air Liquide VitalAire uit Zemst en Mylène uit Heist-op-den-Berg, de hospitalen AZ Delta uit Roeselare, ZNA Middelheim uit Antwerpen, AZ Jan Portaels uit Vilvoorde, Vincent Gaeremynck van LACOM Volvo garages, Het Vlaamse Kruis, de Thuiszorgwinkel en onze partner WereldMissieHulp.

Wij zijn hen zeer dankbaar.

Dankzij onze gulle gevers en sponsors: niet één maar twee volle containers voor Benin!

Na de container van eind april zijn er in augustus niet één, maar twee bomvolle containers richting Benin vertrokken.

Een container voor Benin dankzij onze gulle gevers

Eind april is er opnieuw een meer dan goed gevulde container richting Benin vertrokken. Er kon bij wijze van spreken geen speld meer bij.