Een nieuwe dynamiek voor het Beninse team

In februari 2024 volgde het Beninse team een opleiding ‘teamdynamiek’. Drie dagen lang verbleven ze allemaal samen in Grand Popo in het zuiden van Benin, ver weg van kantoor en van de dagdagelijkse bezigheden.

Ingrid Hofkens, bestuurslid van onze Stichting en niet aan haar proefstuk toe op het vlak van opleidingen aan het Beninse team, nam ook deze driedaagse voor haar rekening. Door een combinatie van theoretische kaders en praktische toepassingen, leerde ze de Beninse collega’s hoe je als groep specifieke doelstellingen kan bereiken. Het team leerde hoe je tot meer cohesie komt en hoe je waardevolle contacten legt én onderhoudt met collega’s en met partners.

Dini, de administratief en financieel verantwoordelijke blikt terug: “Door middel van praktische oefeningen heb ik geleerd hoe ik mijn luistervaardigheden kan optimaliseren, hoe ik mij toleranter kan opstellen en hoe ik kan bijdragen aan de teamcohesie. Het was mijn eerste off-site opleiding. De omgeving was trouwens heel mooi en voor mij ook nieuw. Ik was nog nooit in die regio geweest en had nog nooit op de Mono-rivier gevaren”.

Fadiatou, verantwoordelijke monitoring en evaluatie vult aan: “Ik heb door deze training geleerd dat je feedback en kritiek moet accepteren en waarderen. Op basis daarvan kun je je immers bijsturen en corrigeren. Ik vond de omgeving heel mooi. Ik had de Bouche du Roi nog nooit gezien”.

Ook Pascale Van Assche, afgevaardigde bestuurder, bracht ons team letterlijk en figuurlijk in beweging. Nadat ons Benins team het beste van zichzelf gaf in een heus evenwichtsparcours, werden de verschillende fases en processen in groepsactivatie geïllustreerd.

Annita Beysen, lid van OVO en heel benieuwd naar de werking van onze Stichting, wakkerde ons Benins team aan om concrete voorstellen uit te werken om de visibiliteit van onze Stichting te vergroten. “Het gaf voor ons als trainers heel veel voldoening om te zien hoe ons Benins team zich ontplooide bij deze opdrachten.”, vertelt Ingrid.

Net als Dini en Fadiatou waren ook de andere teamleden enthousiast over de gevolgde opleiding. Deze dagen samen gaven een boost aan de dynamiek en de motivatie van het team.

Dankjewel Ingrid, Pascale en Annita voor de boeiende opleiding.