Wereldwaterdag 22 maart 2024

Meer dan 30 jaar geleden riepen de Verenigde Naties 22 maart uit tot Wereldwaterdag. Die dag besteden we extra aandacht aan het belang van water voor iedereen.

Wist je dat ongeveer de helft van de wereldbevolking vandaag de dag nog altijd te kampen heeft met waterschaarste? Wij vinden water zo vanzelfsprekend dat we ons dat moeilijk kunnen voorstellen.

Ook in Benin is er een tekort aan water. En daarenboven laten de gevolgen van de klimaatverandering zich meer en meer voelen.

Met Stichting Hubi & Vinciane investeren wij dan ook in waterputten en wateropslag- en irrigatiesystemen in gemeenschappelijke groentetuinen. Dankzij die systemen kunnen de vrouwen die de groentetuinen bewerken en beheren het ganse jaar door planten en oogsten.

Wereldwaterdag

Met de zelf geteelde groenten kunnen zij gezonde en evenwichtige maaltijden koken voor hun gezin. En het overschot verkopen zij op de markt.

Vandaag de dag zijn er 13 moestuinen operationeel.

Help ons om ook in de andere dorpen van ons werkingsgebied groentetuinen aan te leggen.

De dertien gemeenschappelijke moestuinen zijn klaar!

Het moestuinenproject kadert in onze strijd tegen ondervoeding, is ongeveer een jaar geleden opgestart en is bijna volledig volgens planning verlopen.

Gemeenschappelijke moestuinen

Sinds 2021 leggen we stelselmatig gemeenschappelijke moestuinen aan. Tot nu toe zijn er dertien functioneel.

Wereld Water Dag in een school in N’Dali

Ter gelegenheid van Wereldwaterdag bezocht Chamsou-dine Baguiri een basisschool in N’Dali