Een vierde én vijfde container vertrekken in september richting Benin

containers

Dankzij onze talrijke sponsors en donateurs kunnen we in september en oktober opnieuw twee bomvolle containers versturen naar Benin. Dat brengt het totaal voor 2021 op vijf containers. Door alleen zaken op te sturen die in Benin niet of alleen aan hoge prijzen verkrijgbaar zijn, maken we effectief een verschil. Onze lokale medewerkers houden de vinger aan de pols en laten ons regelmatig weten welk materiaal, welke toestellen of andere zaken nodig zijn voor de hospitalen, scholen of landbouwprojecten.

Dankzij ZNA Middelheim, dr Lode Van Wijnsberge, JSR Life Sciences, Liantis, kinesiste Katrien Mommens, Trium Consulting en QbD, Remedus, Orthopedie Cuyt, Energy Assistance en Wouter van Budget Copy kunnen we maar liefst drie echografietoestellen versturen, 150 dozen voor gekoeld medisch transport, bijna duizend educatieve posters, laptops, rolstoelen, babyweegschalen, wegwerpschorten, veiligheidsbrillen, geriatrische zetels, een volledige zonnepaneelinstallatie voor het hospitaal Saint-Jean-de-Dieu in Boko, kinetafels, orthopedische korsetten, ortheses enzovoort. En de gaatjes tussen al dat materiaal vullen we met dozen en zakken vol handdoeken en baby- en kinderkleding.

Voor de logistieke ondersteuning en de complexe douaneformaliteiten in België kunnen we zoals altijd rekenen op de professionele medewerkers van WereldMissieHulp. In Benin zorgen onze lokale medewerkers ervoor dat alles veilig en onbeschadigd uit de haven geraakt en in Parakou wordt afgeleverd. Vanuit Parakou, waar de hoofdzetel van onze Stichting gevestigd is, wordt het materiaal dan over de verschillende bestemmelingen verdeeld.

De noden blijven groot. Schenkingen blijven welkom. Aarzel zeker niet om met ons contact op te nemen. Wij bekijken graag samen met jou of het materiaal dat jij zou willen schenken zinvol kan zijn voor onze projecten in Benin. Indien nodig zorgen wij voor de ophaling en voor het transport naar WereldMissieHulp in Boechout.