Enkele eerste indrukken van het team van Materialise na hun verblijf in Benin

Materialise

De drie medewerkers van Materialise die het lokale team van onze Stichting kwamen versterken tijdens de Summer School, zijn met een goed gevoel terug naar huis gekeerd. Tijdens hun verblijf maakten Felix, Valerie en Giulia van de gelegenheid gebruik om Cotonou, Tchaourou, Parakou en andere steden en regio’s te ontdekken. En ook in de Beninse keuken hebben ze zich grondig verdiept. Ze delen graag met jullie hun eerste indrukken.

Felix

Materialise Felix

Tijdens ons verblijf in Benin bezochten wij Waxangaril@bs en zijn startup ”Les Casseroles de mémé”. We hebben er heerlijk gegeten. Als je ooit naar Parakou gaat, ga er dan zeker langs. Parakou is trouwens een hele gastvrije stad. De Beninezen zijn erg vriendelijk. Ik was ook onder de indruk van de wijze waarop mensen van verschillende religies er vreedzaam samenleven. Wat de Beninese keuken betreft, die biedt een breed scala aan gerechten. Van alle gerechten die ik gegeten heb, vond ik de Afrikaanse couscous, die in Benin “wassa wassa” wordt genoemd, het lekkerst. We hebben een mooie tijd beleefd in Benin.

Valerie

Materialise Valerie

Tijdens ons verblijf in Benin heb ik genoten van de verschillende locaties waar we gelogeerd hebben en van het lekkere eten. We hebben van alles kunnen proeven. We aten wassa wassa, wat nieuw was voor ons. Daarnaast aten we ook fijngestampte yam met groenten en pindasaus. De pindasaus is echt een delicatesse. In Parakou logeerden we in het Hôtel des Routiers en in het verblijf voor stagiairs van het ziekenhuis van Papané. Beide verblijfplaatsen waren heel aangenaam. In Papané hebben we wel zelf de moeilijkheden ondervonden waar de Beninezen dagelijks mee te kampen hebben, met name de stroom die vaak uitvalt. Ons verblijf in Benin was een hele mooie ervaring.

Giulia

Matrialise Giulia

Het was een groot avontuur. We gingen voor professionele redenen naar Benin, maar we hebben er – ook naast het werk – een geweldige tijd gehad. De Beninezen zijn heel aardig voor buitenlanders en ook erg gastvrij. Er zijn veel dingen te zien in Benin én veel gerechten te proeven. Ik denk dat we alle drie wel een paar kilo’s zijn aangekomen..We aten verschillende lekkere gerechten. Net als Valerie, is mijn lievelingsgerecht de fijngestampte yam met pindasaus. We hebben het trouwens proberen te eten met onze handen, op de Beninese manier.

Bedankt aan alle drie voor jullie getuigenis…


Informatie over enkele gerechten

Kpakpouman
Helemaal links hebben we de groentesaus gemaakt met mosterd. Helemaal rechts is de faux-kaassaus gemaakt met mosterd en een mengsel van ui en tomaat. In deze saus zit kaas en runderhuid “Kpakouman” in Bariba. De saus onderaan is pindasaus. Het is gemaakt met gemalen pindapasta, met rundvlees en kaas erin. Dit is de favoriete saus van Valérie en Guilia. Al deze sauzen worden gegeten met gepureerde yam, pasta en akassa.