Ismael Bako, ambassadeur voor onze Stichting!

De twee ambassadeurs van onze Stichting, Kathleen Cools en Machteld Cuyt, krijgen versterking. En niet zomaar de minste. Ismael Bako, Benins-Belgisch top basketbalspeler, is sinds kort ook ambassadeur van onze Stichting.

Ismael Bako

Geboren in Leuven uit een Beninse vader en een Belgische moeder is hij sterk begaan met het reilen en zeilen in Benin waar hij trouwens nog heel wat familie heeft. Via een studieopdracht van zijn broer aan de UCLL kwam hij in contact met onze Stichting. Hij voelde zich onmiddellijk sterk aangesproken door onze missie en onze projecten. In februari nam hij contact op om te vragen of en hoe hij ons zou kunnen helpen.

Ismael Bako

Ondanks zijn drukke professionele loopbaan – hij speelt momenteel voor ASVEL in Frankrijk én voor de Belgian Lions – wil hij zich als ambassadeur engageren en de Stichting meer bekendheid geven in België, in Benin én in Frankrijk. Zo heeft hij al contacten met de Beninse sportfederaties om via hun netwerken de werking van de Stichting te ondersteunen. En als topsporter is hij uiteraard ideaal geplaatst om mee onze campagnes rond gezonde voeding uit te werken.

Door zijn vele contacten met Benin is hij zich immers bewust van het ondervoedingsprobleem bij jonge kinderen. Samen met ons zal hij een reeks video’s over het belang van een gevarieerde, voedzame en uitgebalanceerde voeding maken en promoten. Wil je meer te weten komen over Ismael Bako, bekijk dan het interview op ….

Wij kijken alvast uit naar de samenwerking met Ismael.
Dankjewel Ismael!


Bekijk het interview met Ismael Bako.