Jongerenwerking – Lisa Treunen in Benin en bij de Stuurgroep JEUGD

In maart was ik als studente Marketing UCLL gedurende 12 weken op stage bij CAMFP, Centre des Arts et Métiers de la Femme de Parakou – Benin. Hier volgen ongeschoolde meisjes tussen de 14 en 24 jaar gedurende 18 maanden een opleiding.

Tijdens deze periode leren ze allerlei competenties die hen nadien in staat stellen hun sociaal- economische positie te versterken en een activiteit uit te bouwen waarmee ze voldoende verdienen om zichzelf en hun gezin te onderhouden.

Het was een ongelofelijke ervaring en Benin heeft een blijvend plaatsje in mijn hart veroverd. Om betrokken te blijven bij de projecten en ook zelf mijn steentje te kunnen bijdragen ben ik aangesloten bij de Jongeren-Stuurgroep van Stichting H&V. Omdat ik de projecten in Benin ook zelf heb kunnen bezoeken, maakt het dubbel zo leuk om me in te zetten.

Amandine en Monique twee leerlingen van CAMFP. Ze zorgden ervoor dat ik me helemaal thuis voelde in het internaat waar ik verbleef.

Daarna houden ze voor de show races tegen elkaar en laten ze de paarden “dansen”.

De Bariba, de etnische groep die het meest vertegenwoordigd was in het dorp waar mijn stageplaats lag, is het paardenvolk. Voor speciale gelegenheden dossen ze hun paarden helemaal uit.

“Photo Photo” samen op de foto met kindjes op de markt.


• Zin om mee te doen? Sluit je aan bij onze FB groep ‘Jongerenstuurgroep Stichting Hubi & Vinciane’!

• Zin om peter of meter te worden? www.hubi-vinciane.be/doemee