Onderweg van Leuven naar Parakou

Dag 26

Challenge 2021

Aangekomen en feestelijk onthaald in Parakou!

Vanmorgen zijn we aangekomen en feestelijk onthaald aan de kantoren van de Stichting Hubi & Vinciane in Parakou in Benin. De finale stratenloop kon rekenen op heel wat enthousiaste ‘mee-lopers’ en de steun van het ministerie van volksgezondheid. Hierbij vind je een verslag van de plaatselijke televisie van de regio Borgou.

In totaal hebben 80 personen 7.979 km afgelegd. Stevig gesport ondanks het koude decemberweer! Onze fundraisingsactie leverde meer dan 15.000 euro op. Hiermee kunnen we nog twee extra groentetuinen met irrigatie aanleggen en daarmee zorgen voor een meer evenwichtige voeding voor twee dorpen.

Meer info over ons project ‘Gezonde voeding, Lokaal geteeld‘ vind je op onze webpagina https://hubi-vinciane.be/projecten/landbouw/gemeenschappelijke-moestuinen/

Hartelijk dank voor jullie sportieve en financiële bijdrage!
Dankzij jullie staan we weer een stapje verder in het realiseren van onze droom voor Benin.

Dag 24

Aangekomen in Ouidah in Benin!

Vanmorgen zijn we gearriveerd in Ouidah, een stadje aan de Atlantische Oceaan in Benin. We hebben ondertussen al meer dan 7.000 km op de teller. Ouidah (https://goo.gl/maps/FiXVeyKs1YTjy9iu9) was vroeger een centrum voor de slavenhandel vanuit West-Afrika naar Brazilië en het monument “La Porte de Non-Retour” aan het strand verwijst hiernaar.

Een delegatie van de Stichting en de Belgische Rotariërs rennen het strand op. Na 7000 km in de benen, doen ze dat nog vlotjes. Te bekijken op Facebook. https://www.facebook.com/hubivinciane/

Nog een goede 400 km te fietsen, te lopen of te wandelen om in Parakou kennis te maken met ons lokale Beninse team. Alvast een prettige kerst en dank voor jullie sportieve en financiële bijdrage!

Dag 20

Met nog 7 dagen te gaan hebben we 5.300 km op de teller en zijn we in Agadez in Niger aangekomen, nog volop in woestijngebied.

Via Niamey en door Burkina Faso en Togo gaan we op weg naar Lomé aan de Atlantische Oceaan, om dan een laatste sprintje te trekken naar Parakou in Benin.

Nog even een tandje bijsteken, er zijn nog 2.600 km af te leggen in de laatste week van onze challenge!

Dag 13

Goed gewerkt dit weekend!

We hebben allemaal samen nu al 2.740 km afgelegd en zijn aangekomen in Oujda, Marokko. Even rond snuisteren in de plaatselijke winkeltjes en dan terug die sportschoenen aan om verder te gaan. Nu gaan we recht naar het zuiden, door Marokko, Algerije en Niger naar Burkina Faso: een zware woestijntocht!

Om helemaal tot in Parakou te raken tegen 26/12 moeten we nog een tandje bijsteken en nog wat meer fietsers, lopers en wandelaars mobiliseren. Keep going!!

Dag 11

Onze vrijwilligers, Daniel en Chris, wandelen samen met collega’s van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. In totaal 47 kilometer erbij. Op weg naar Parakou.

Challenge 2021

Dag 10

Dit weekend “Bijbenen” we dwars door Spanje! Het wordt beter weer (én zeker in Spanje) ??
Als we allemaal een tandje bijsteken dit weekend, dan maken we begin volgende week de oversteek naar Marokko.
Hup, hup, “Bijbenen” maar!

Challenge 2021

Dag 7

Aangekomen in Bordeaux!

We hebben al 840 km achter de rug. Nu snel even schuilen voor het slechte weer maar dan verder kilometers sprokkelen. Vite, vite!

Loop, wandel of fiets jij nog niet mee? We hebben jou nodig! Schrijf je snel in!

Challenge 2021

Dag 3

Bonjour à tous!

De lopers, wandelaars en fietsers zijn net aangekomen in Frankrijk. Dat verdient een ontbijtje! Un croissant, quelques framboises et un café… Mmmmm!

Helemaal klaar voor de kilometers die we dit weekend zullen afleggen.


Dag 1

Dit is het 1e bericht van onze befaamde “Bijbener voor Benin”, op zijn virtuele tocht van Leuven naar Parakou! Hij heeft 7 500 km te gaan, te lopen of te fietsen. En nog eens 7 500 km om terug in Leuven te geraken.

Help hem en draag je “kilometertje” bij !

Bijbenen voor Benin