Ik ben Awaou OROU BOUM

Ik, Awaou OROU BOUM, ben op 18 juli 1992 geboren en heb sinds 2015 een staatsdiploma als sociaal assistente.

In juni 2019 ben ik beginnen werken bij de Stichting Hubi & Vinciane als voedingscoördinatrice op het project ter bestrijding van acute ondervoeding.

In de vier dorpen gelegen in de gemeente N’Dali waar ik bevoegd voor ben, voer ik verschillende activiteiten uit die gericht zijn op het bevorderen van een goede gezondheid en goede voeding bij kinderen onder de 5 jaar, bij de vrouwen die borstvoeding geven en bij de zwangere vrouwen.

Mijn werkdagen worden gekenmerkt door verschillende activiteiten zoals bewustmakingssessies en screening van acute ondervoeding of huisbezoeken. Vanaf de tweede week van februari 2020 begon de vier weken durende opsporingscampagne voor acute ondervoeding. In dit artikel wil ik een typische werkdag beschrijven.

Op dinsdag 18/02/2020 werd ik wakker om 6 uur. Na het schoonmaken van de kamer heb ik het ontbijt voor mijn kinderen geprepareerd en de kinderen klaargemaakt om naar school te gaan.

Om 7:30 uur heb ik ze afgezet aan hun school, die ver van huis is gelegen.

Om 07:45 uur ben ik dan vertrokken naar het dorpje Tourné, dat niet ver van het Boko-ziekenhuis is gelegen, om de opsporing van acute ondervoeding aan te vangen.

Tegen 8:00 uur ben ik in het dorp toegekomen, waar ik naar het gemeenschapscentrum ben gegaan. Na een 15 tal minuten was het centrum voorbereid en zijn we vertrokken voor de deur-aan-deur screening.

Tijdens die dag hebben we 43 huishoudens bezocht en 86 kinderen van 0,5 tot 5 jaar gescreend. Van hen hadden 84 een goede voedingsstatus en twee een gematigd acute ondervoedingsstatus. Deze dag eindigde tegen 19 uur, we gingen terug naar het gemeenschapscentrum om het materiaal af te zetten, waarna ik tegen 19:20 uur naar huis vertrok.

Ik ben zeer tevreden dat ik met mijn vaardigheden en ervaringen als maatschappelijk werkster kan bijdragen aan de verbetering van de gezondheid en de voedingsgewoonten van de bevolking.