Stichting Hubi & Vinciane en Wereld Missie Hulp, een uniek partnerschap

Via onze nieuwsbrief berichten we regelmatig over de containers die we naar Benin verzenden. In 2021 waren het er zes in totaal. Dit jaar zijn er al vier vertrokken richting de haven van Cotonou en dan verder over de weg naar Parakou, waar de kantoren van de Stichting gevestigd zijn.

Met die containers versturen we zaken die we zelf aankopen voor onze projecten, maar vooral materiaal dat onze talrijke donateurs ons schenken. We toetsen uiteraard altijd eerst af met onze mensen en partners in Benin wat ze nodig hebben en hoe we hun noden kunnen inlossen.

Dankzij Partenamut, het Rode Kruis, ZNA Middelheim, AZ Jan Portaels, verschillende kinesisten, Liantis, Goed! en Odisee konden we dit jaar onder meer bijna 100 babyweegschalen, een tiental behandel- en onderzoekstafels, een chirurgische operatiemicroscoop, drie echografietoestellen, een biofeedbacksysteem en allerlei ander chirurgisch en gynaecologisch materiaal naar Benin versturen. Ook de zonnepaneelinstallatie voor het hospitaal in Boko, geschonken door Energy Assistance, vertrok recent per container. En in februari vertrokken de bijna 45 000 schoolboeken, geschonken door Plantyn.

Wereld Missie Hulp

De verzending van al dat waardevolle materiaal zou niet mogelijk zijn zonder Wereld Missie Hulp, één van onze belangrijkste partners. Al vele jaren kunnen we zowel op hun financiële als logistieke steun rekenen. Via hun projectwerking recupereren we telkens weer een aanzienlijk deel van de verzendkosten. Maar de ondersteuning die we krijgen via hun humanitaire verzendingsdienst is voor ons cruciaal. Wij leveren het materiaal af op hun zetel in Boechout en vanaf dat ogenblik behartigt Wereld Missie Hulp alles: het boeken van de containers op de schepen, het transport van de containers uit de haven van Antwerpen naar hun vestiging in Boechout en terug, de verpakking van het materiaal indien nodig, het laden van de containers, de complexe douaneformaliteiten en de verzending van alle nodige documenten naar de expediteur in Benin.

En in dat hele proces durft er al wel eens een kink in de kabel te komen: goederen die op de valreep aangeleverd worden en absoluut mee moeten, documenten die ontbreken … Ook in die omstandigheden houden de medewerkers van Wereld Missie Hulp het hoofd koel en zoeken ze tot ze een oplossing vinden. We maken van de gelegenheid dan ook graag gebruik om het ganse team van Wereld Missie Hulp van harte te bedanken voor de fijne en professionele samenwerking.

Goed - Thuiszorgwinkel

Tot slot willen we ook heel expliciet de logistiek van ‘GOED Thuiszorgwinkel’ vermelden. Ondanks hun drukke programma slagen zij er altijd in om het materiaal dat ons geschonken wordt, op hele korte tijd en overal in Vlaanderen voor ons op te halen én af te leveren bij Wereld Missie Hulp. Zij zijn dan ook een onmisbare schakel in onze logistieke keten naar Benin.