De impact van COVID-19 op verschillende sectoren in Benin

De corona pandemie blijft wereldwijd slachtoffers maken. In Benin zijn ongeveer 3 000 besmettingen geregistreerd met bijna 45 sterfgevallen na acht maanden. Ondanks deze relatief lage cijfers heeft de gezondheidscrisis een negatieve impact op verschillende bedrijfssectoren.

Leerlingen dragen een mondmasker op school, maar de afstanden zijn moeilijk te respecteren vanwege een gebrek aan tafels en banken

In het onderwijs heeft COVID-19 een verregaande invloed gehad op de prestaties van de leerlingen in de scholen. Door de lange sluiting van de scholen waren zij immers een groot deel van de leerstof vergeten.

Op sommige scholen en humaniora’s worden de veiligheidsmaatregelen goed gerespecteerd, maar in de meerderheid van de scholen is dat jammer genoeg niet het geval. Hier hebben de meeste leerlingen geen mondmasker en heerst er een grote onwetendheid over wat wel en wat niet te doen. Ondanks het feit dat de media veel aan bewustmaking doen, blijven huis-aan-huis sensibilisatiecampagnes nodig om de bevolking en vooral kinderen die vaak getroffen worden door infectieziekten, beter in te lichten.

De maatregelen verplichten de gezondheidswerkers om ten allen tijde een masker te dragen.

In de gezondheidssector zien we een heroriëntatie van middelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De algemene paniek veroorzaakt door de verspreiding van de ziekte, bracht ook een daling van de medische consultaties in de ziekenhuizen mee met als gevolg een daling van hun omzet. De angst om positief getest te worden op COVID-19 maakt dat de bevolking ook minder de gezondheidscentra heeft opgezocht.

De transport-, toerisme- en ambachtensectoren worden ook getroffen door de pandemie. De invoering van de veiligheidsmaatregelen heeft het aantal reizigers in het openbaar vervoer doen dalen. De sluiting van de grenzen en de beperking van vliegreizen hebben geleid tot het ineenstorten van het toerisme. Toeristische locaties werden vrijwel niet meer bezocht en vele andere activiteiten in deze sector werden stopgezet. Ook hotels, kapsalons, artistieke activiteiten kenden een enorme achteruitgang.

Schoenenwinkel zonder klanten – Eerste kommunie met mondmasker

Bijna alle bedrijfssectoren in Benin werden geraakt door de Corona-pandemie en dat heeft geleid tot een algemene economische crisis. De beperkingen veroorzaakt door de pandemie, zoals ook het dragen van een mondmasker, houden de hele bevolking bezig. De vraag die overal wordt gesteld, luidt: “Wanneer zal dit lijden eindigen?” Ja, wanneer zal het voorbij zijn? Ook al kunnen we deze vraag nu nog niet beantwoorden, we helpen de bevolking om ermee te leven door de ondersteuning van de maatregelen op het platteland, in de gezondheidscentra en in onze partnerscholen.

Pandemie-Covid 19: een bedreiging voor Benin

Benin wordt, net als veel andere landen in de wereld, geconfronteerd met de coronaviruspandemie, die al veel slachtoffers wereldwijd heeft geëist.

Samen strijden tegen Corona in Benin

Het lokale team van de Stichting treft volop voorbereidingen voor de strijd tegen Covid-19.