Samen strijden tegen Corona in Benin

De Corona-crisis laat niemand onberoerd. Midden maart was een delegatie van de Stichting op werkbezoek en zag hoe ook Benin niet gespaard blijft van deze wereldwijde pandemie. Het land is in lock-down gegaan en de bevolking wordt opgeroepen om – net zoals in België – ‘in hun kot te blijven’ en de nodige hygiënische maatregelen strikt op te volgen.

Het lokale team van de Stichting treft volop voorbereidingen voor de strijd tegen Covid-19. In dat kader wilt ons team de bevolking extra motiveren en helpen om ons programma rond hygiëne en handen wassen de komende weken eens zo sterk te ontplooien en onze ziekenhuizen voor te bereiden.

We doen daarom een bijzondere oproep voor donaties om dat programma een bijkomende boost te kunnen geven, onder meer door:

 • Verdeling van chloortabletten en zeep voor onze 250 tipi-taps, eenvoudige handwassystemen, die in de dorpen en scholen geinstalleerd zijn
  kost: 20 euro per locatie
 • Installatie van bijkomende tipi-taps in een 50 tal dorpen
  kost: 50 euro per systeem
 • Bijkomend onderhoud van de waterputten
  kost: 100 euro per waterput
 • Aankoop van beschermend materiaal voor onze 2 ziekenhuizen
  kost 250 euro per ziekenhuis

De solidariteit onder de inwoners in Benin is groot. De scholen zijn er gesloten, maar de faciliteiten om handen te wassen blijven opengesteld voor de kinderen en ook voor de dorpsbewoners.

Antoinette, de coordinatrice van het educatieve luik van ons programma, stuurt ons vandaag volgend bericht:

La quarantaine n’est pas facile, mais comme c’est le prix à payer pour notre vie, cela vaut la peine. Ce n’est pas facile chez nous non plus, mais je prie que ces mesures d’hygiènes deviennent un acquit pour toujours dans nos écoles et dans les familles. Cela nous évitera beaucoup de maladies.

Uw gift voor chloor en zeep, extra tipi-taps, onderhoud waterputten of beschermingsmateriaal ontvangen we graag via de rekening BE14 7865 8929 4683 van de stichting Hubi & Vinciane met als omschrijving “Project Corona ” en uw naam.

Of u kan ook een gift doen online via onze website

Voor elke gift vanaf 40 euro sturen we u een fiscaal attest.

Uw steun kan het verschil maken. Bedankt.