Een nieuwe communicatieverantwoordelijke voor het team in Benin

Florent Bio YAMA

Begin november vervoegde Florent Bio YAMA het lokale team van onze Stichting als nieuwe communicatieverantwoordelijke. We laten je graag met hem kennismaken.

Florent, welke opleiding heb je gehad en wat houdt je missie binnen de Stichting in?

Ik ben opgeleid als journalist en beeldreporter en heb een professionele licentie in audiovisuele journalistiek.

Ik ben aangeworven om de Stichting zichtbaarder en gekender te maken bij het grote publiek. Als hoofd communicatie ben ik verantwoordelijk voor het verzamelen van beeldmateriaal, het schrijven van teksten en het produceren van audiovisueel materiaal voor alle projecten en programma’s. Ik kies de meest geschikte communicatiekanalen en sta ook in voor de interne communicatie van de Stichting.

Welke uitdagingen heb je jezelf gesteld en hoe ben je van plan ze aan te gaan?

Mijn grootste uitdaging is om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met de Stichting. Met de steun van al mijn collega’s wil ik onze communicatie effectiever maken. Ik geloof ook dat we proactief en innovatief moeten zijn als we onze communicatiedoelstellingen willen bereiken en enige impact willen hebben.

Wat heb je nodig om je doelen bij de Stichting te bereiken?

In eerste instantie heb ik het vertrouwen nodig van mijn collega’s bij de Stichting. Verder is een goede onderlinge communicatie absoluut noodzakelijk. Tot slot is het ook belangrijk om degelijke kwalitatief hoogstaande tools te hebben.

Hoe zou je de werkomgeving omschrijven?

Het is de eerste keer dat ik in een omgeving werk met zulke hoffelijke, beschikbare en vrolijke collega’s. Mijn integratie verliep heel vlot. Telkens als ik hier binnenstap, voelt het alsof ik thuiskom.

Nog een laatste woord?

Als het de missie van de Stichting is om een droom waar te maken met Benin, dan kan ik daar aan toevoegen dat ik van plan ben om met de Stichting – zonder te slapen – op de best mogelijke manier te dromen. Ik ga er alles voor doen om een echte impact te hebben.