Fotodagboek – De positieve impact van onze investeringen

Het hospitaal Saint-Martin de Papané heeft een belangrijke betekenis voor onze Stichting. Het is niet alleen één van onze twee belangrijke partnerhospitalen, maar het is ook het hospitaal dat Hubi destijds als chirurg in opleiding coördineerde.

Saint-Martin is vandaag erkend als referentieziekenhuis voor de gezondheidszone van Tchaourou, die ongeveer 250 000 inwoners verspreid over 7.256 km² telt . Het hospitaal telt 75 bedden verspreid over verschillende diensten waaronder de materniteit, inwendige geneeskunde, chirurgie, pediatrie en spoedgevallen.

Het operatiekwartier was toe aan een ‘opknapbeurt’. Vorig jaar hebben we dan ook voor ongeveer 40.000 euro geïnvesteerd in de renovatie van het operatiekwartier, een verbindingspasserelle tussen het operatiekwartier en de materniteit en verschillende hygiënische en sanitaire installaties. Dr Emile Kouthon, hoofdarts en directeur van het hospitaal, blikt tevreden terug op de resultaten. Hij bezorgde ons deze foto’s met de bijhorende teksten.


De nieuwe ramen en deuren met mooi glas en de nieuw geschilderde muren en plafonds maken het operatiekwartier aantrekkelijker. Het geheel straalt nu meer vertrouwen en professionaliteit uit.

Door de renovatie is het operatiekwartier ook een gebruikersvriendelijkere werkomgeving voor onze medewerkers geworden. En dit is erg belangrijk voor hun ergonomische psychologie. Ze geven immers elke dag het beste van zichzelf.

De nieuwe deuren zijn veel mooier. Ze hebben geen roestvlekken meer. Die behoren nu voorgoed tot het verleden. De vlekken op de oude metalen deuren werden veroorzaakt door het wasmiddel op basis van bleekwater.

Dankzij de nieuwe handwassystemen in de chirurgie kunnen onze artsen en verpleegkundigen zich beter beschermen tegen infecties en voorkomen dat hun schorten elke keer weer helemaal nat worden.

De passerelle die het operatiekwartier met de kraamafdeling verbindt, voorkomt dat vrouwen die gaan bevallen en andere gebruikers van de kraamafdeling die de diensten van de operatiekwartier nodig hebben, worden blootgesteld aan slecht weer (regen en zon).