Gezondheidszorg in een schoolomgeving

Wondverzorging in de scholen

De meeste van onze partnerscholen zijn niet in de nabijheid van een gezondheidscentrum gelegen. Omdat kinderen zich vaak verwonden tijdens het spelen of tijdens sportactiviteiten, is het kunnen geven van eerste hulp noodzakelijk en onmisbaar, vooraleer ze naar het ver gelegen gezondheidscentrum over te brengen.

De Stichting heeft in haar partnerscholen een oplossing voor deze situatie gevonden. Enerzijds door de scholen te voorzien van medische verbanddozen en anderzijds hebben de gezondheidswerkers van de Stichting de leraren in haar scholen opgeleid in de basisbegrippen van eerste hulp.

Door deze aanpak zijn de leraren veelzijdiger geworden en kunnen zij nu zelf de eerste hulp bij ongevallen toedienen.

De verbanddoos, die je op de foto kan zien, bevat onder andere Betadine, balsems, strips, alcohol van 90°, pleisters, een schaar en handschoenen. Hoewel er nog steeds niet genoeg verbanddozen aanwezig zijn in de scholen, is het toch een opluchting voor de scholen die er één kregen.

Als voorbeeld nemen we de school Kassouala Centre gelegen in de gemeente Tchaourou. Deze school telt 574 leerlingen en tot nu hebben meer dan 100 kinderen kunnen gebruik maken van eerste hulp dankzij de beschikbare verbanddozen. We hopen dan ook dat deze nuttige actie die zo waardevol is voor onze schoolkinderen verdergezet wordt.