Water voor zes basisscholen dankzij Rotary

Hoe bevorder je een gezonde en hygiënische levensstijl op school zonder water? Hoe geef je vormingen over goede voedingsgewoonten zonder drinkbaar water?

Voor onze partnerscholen rond Parakou blijven dat grote uitdagingen. Of het nu gaat om kantines, schooltuinen of tippy taps, leerlingen, leraren en voedselverkoopsters hebben drinkbaar water nodig. Hun gezondheid hangt er van af.

Dankzij de financiering van de Global Grant van Rotary International in 2022, werden er al waterputten met handpomp geïnstalleerd in de basisscholen van Boko, Tékparou, Gokannan, Lafia, Bido, en Gounin Boko. Niet alleen de scholen, maar ook de dorpelingen maken gretig van die waterputten gebruik .

Enkele leden van de Rotaryclub van Roeselare bezochten Benin en konden getuigen van de degelijkheid en de duurzaamheid van het waterproject.

De club coördineert nu een tweede Grant van Rotary Foundation met steun van de verschillende districten, in samenwerking met de clubs uit Kortrijk, Brugge, Oostrozebeke, Deinze, St Jan, Overijse, Leuven-Rotselaar, Mijas International, Gualdamina, Marbella-East en vier Beninse clubs.

In de basisscholen van de dorpen Warikpa, Dankritonou, Dourbé, Worogui-goura, Komiguéa en Teou-Kpara worden dit jaar waterputten geïnstalleerd met een waterreservoir, de principes van WASH (Water, Sanitation and Hygiene) worden geïntroduceerd en er komen groentetuinen in elke school.