Onze Ambassadeurs

De Stichting Hubi & Vinciane kent de titel ‘ambassadeur’ toe aan mensen die erg betrokken zijn bij de Stichting en die hun bekendheid of ervaring willen gebruiken om via hun netwerk de Stichting positief onder de aandacht te brengen.

Ismael BakoKathleen CoolsMachteld CuytAngelo Moustapha

Hier zetten we hun verhaal in de kijker.

Ismael Bako

Ambassadeur Ismael Bako

Ismael Bako, Benins-Belgisch top basketbalspeler, is ambassadeur van onze Stichting. Hij benaderde ons zelf om te vragen of en hoe hij de Stichting zou kunnen ondersteunen. Als topsporter zal hij zich vooral focussen op onze campagnes rond evenwichtige en gezonde voeding in Benin. Begin juli 2021 ging hij trouwens al naar Benin om de verschillende projecten van de Stichting te bezoeken.

Wil je Ismael beter leren kennen? Kijk dan zeker onderaan even naar het verslag van het gesprek dat onze verantwoordelijke communicatie met hem had.


Kathleen Cools

Ambassadeur Kathleen Cools

Vlaams journalist en TV gezicht Kathleen Cools engageert zich om onze Stichting meer bekendheid te geven. Zelf licht ze haar engagement als volgt toe:

“Ik kwam heel toevallig in contact met Hubi & Vinciane, als moderator voor een informatie-avond die de stichting organiseerde. Daar raakte ik erg onder de indruk van de filosofie van het project, de professionele aanpak van de mensen die er hun schouders onder hebben gezet, en hun enthousiasme. Als ambassadeur wil ik graag helpen om deze krachtige organisatie mee verder te ondersteunen en, wie weet, wat meer bekendheid te geven, want dat verdienen ze.”


Ambassadeur Machteld Cuyt

Sinds enkele jaren laat Machteld Cuyt geen kans onbenut om de Stichting te steunen. Vanuit de familiezaak Cuyt Orthopedie maar ook via haar persoonlijke netwerk van vrienden en kennissen weet ze steeds opportuniteiten te vinden om mensen te mobiliseren.


Angelo Moustapha

Ambassador Angelo Moustapha

Angelo Moustapha is een Benins drummer, percussionist en componist. In 2017, het jaar waarin hij werd uitgeroepen tot beste drummer van Afrika, ging zijn carrière ook in Europa van start. Samen met Philip Catherine, bekend jazz guitarist, en andere artiesten deed hij reeds meerdere projecten in België (Flagey, Bozar, Bijloke, Jazz Middelheim …). Ook was hij te gast op verschillende festivals in Nederland, Frankrijk, Serviê …. En van einde juni tot begin augustus 2023 was hij co-componist van het White Box project aan de Brown Universiteit in de Verenigde Staten

We waren dan ook heel blij toen Angelo inging in op onze vraag om ambassadeur te worden van onze Stichting. Tijdens de viering van de veertigste verjaardag van de Stichting in Benin, in november 2022, maakte hij zijn entrée en vergastte hij iedereen met een schitterend optreden.


Bezoek van Ismael Bako aan de Stichting


Gesprek met Ismael Bako


Ismael Bako op zijn eerste missie als ambassadeur van onze Stichting in Benin

Ismael Bako, Benins-Belgisch profbasketballer en ambassadeur van onze Stichting, was van 2 tot 7 juli 2021 in Benin.

Ismael Bako organiseert een basketbalkamp voor Beninse jongeren

Toen Ismael Bako vorig jaar in Benin was, beloofde hij dat hij verschillende projecten zou organiseren voor de jonge Beninse basketters

Ismael Bako, ambassadeur voor onze Stichting!

Ismael Bako, Benins-Belgisch top basketbalspeler, is sinds kort ook ambassadeur van onze Stichting.

Machteld Cuyt, ambassadeur van onze Stichting, op bezoek in Benin

Machteld Cuyt, ambassadeur van onze Stichting, bracht eind december 2021 een bezoek aan ons team in Parakou in Benin.