In de kijker – 2023

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting. Organiseert u binnenkort een actie en wil u (een deel van) de opbrengst schenken, contacteer dan pascale@hubi-vinciane.be. Elke bijdrage, klein of groot, wordt zeer gewaardeerd.


Kerstmarkt bij QbD Clinical voor Stichting Hubi & Vinciane!

QBD Clinical

Dankzij enkele creatieve collega’s en vrienden en familie van die collega’s slaagde QbD Clinical erin om op haar kerstmarkt een mooi assortiment aan te bieden:

  • Keramiek van Mia Van Houtven (@gedraaidgebakken)
  • Estelle Rens Ceramics (@estellerens.ceramics)
  • Schoonheidsproducten van Perle d’Eau uit Westerlo
  • Huff & Puff zakdoeken
  • Boek ‘Uit Water en Bloed’ van Jesse Goessens

Het assortiment viel duidelijk in de smaak want de verkoop liep als een trein. Bovendien verdubbelde QbD Clinical zoals gewoonlijk de opbrengst.

En Pong, de Thaise kok, blijft iedere tweede donderdag van de maand voor een heerlijke Thai lunch zorgen voor alle collega’s.

De opbrengst van de kerstmarkt én de Thai lunches gaat rechtstreeks naar de uitrusting van onze hospitalen in Boko en Papané.

Hartelijk dank aan al die collega’s, vrienden en sympathisanten van QbD Clinical én QbD Clinical zelf voor hun motivatie en hun enthousiasme!


Heilig Hart Instituut Leuven, 14 februari

Heilig Hart Instituut Leuven

Toeval of niet, uitgerekend op Valentijnsdag mochten we de leerlingen van het Heilig Hart Instituut in Leuven uitgebreid gaan vertellen over onze projecten in Benin, en hoe alles begon met de mooie liefde én het engagement van Hubi en Vinciane. Letterlijk met honderden kwamen ze luisteren, de jongeren uit de eerste en tweede graad, die binnenkort hun jaarlijkse vastenvoettocht ten voordele van een goed doel houden. De opbrengst van hun wandeling gaat deze keer volledig naar Hubi & Vinciane. We wilden dan ook aantonen hoe ze hiermee echt een verschil kunnen maken en waar hun centen precies voor worden gebruikt.

Heilig Hart Instituut Leuven

Ingrid Hofkens schetste de situatie in Benin en illustreerde met foto’s en filmpjes hoe het er aan toe gaat in de scholen, de ziekenhuizen en de gemeenschappelijke moestuinen. Ik vulde af en toe aan, met een eigen getuigenis na mijn eerste bezoek aan de projecten, vorig jaar. Beelden en woorden spraken voor zich: de kloof met onze eigen wereld, het probleem van armoede en ondervoeding, vaak het gebrek aan onderwijs. Maar we konden ook de veerkracht van de mensen tonen, hun vindingrijk en hun aanstekelijke humor. Het is niet evident om in deze tijden van sociale media en flitsende TikTok-filmpjes lang de aandacht voor dit soort onderwerpen vast te houden. Maar de leerlingen bleven geboeid luisteren, een lesuur lang, soms zelfs muisstil. Zo fijn dat we dit mochten doen. Afspraak na de vastenvoettocht.

Kathleen Cools