In de kijker – 2022

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting. Organiseert u binnenkort een actie en wil u (een deel van) de opbrengst schenken, contacteer dan pascale@hubi-vinciane.be. Elke bijdrage, klein of groot, wordt zeer gewaardeerd.


Eindejaarscorrida Leuven op 30 december 2022!

Bijbenen voor Benin

Bijna 100 lopers nemen deel aan de Eindejaarscorrida voor Stichting Hubi & Vinciane op 30 december in Leuven. Samen zullen ze net geen 900 km afleggen.

Inschrijven kan niet meer, maar supporteren kan nog wel. Je bent op 30 december welkom in ons Hubi & Vinciane-café, en -winkeltje in Kinepolis. En ook financieel bijdragen kan nog steeds. Alle donaties gaan rechtstreeks naar de bouw van een nieuwe materniteit voor het hospitaal Saint-Jean-de-Dieu in Boko. Voor alle bijdragen vanaf 40 euro ontvang je trouwens een fiscaal attest.


Stichting Hubi & Vinciane op de kerstmarkt in Mechelen op 17 december!

Mechelen

Ben je nog op zoek naar een leuk kerstcadeautje, kom dan zeker naar ons standje op de kerstmarkt van Mechelen! Ruime keuze aan houtsnijwerk, metalen beeldjes, schriftjes, place mats, zakken, t-shirts …

Waar? Mondiale Kerstmarkt, Refuge, Onze-Lieve-Vrouwestraat 52 2800 Mechelen
Wanneer? Zaterdag 17 december van 12.00 tot 18.00 uur

Die dag vinden er trouwens in het hele stadscentrum allerlei activiteiten plaats in het kader van “Mechelen Houdt Je Warm“.


QBD Clinical

QbD blijft ons steunen!

De QbD Group heeft ons ook in 2022 het hele jaar door gesteund door allerlei activiteiten te organiseren.

Na eerdere inzamelingen het voorbije jaar, brachten de lunches die een Thaise collega maandelijks op tafel tovert recent nog een heel mooi bedrag op. Naar Beninse maatstaven voldoende om acht bevallingen te begeleiden of meer dan 20 echografieën te nemen.

De oproep om lakens, handdoeken, schoenen en kleding in te zamelen werd enthousiast opgevolgd. De bestelwagen die het materiaal naar WereldMissieHulp bracht, zat propvol. En dat was nog maar een deel van wat er ingezameld werd.

Magdaleen Pieters, de HR Manager van de QbD Group, nam in november samen met haar gezin en haar moeder deel aan de Inleefreis naar Benin en overhandigde ook ter plekke een deel van het ingezamelde materiaal. Zo schonk ze onder meer een heel aantal brillen aan de oogkliniek van Boko.

En last but not least nemen maar liefst 21 werknemers van de QbD Group deel aan de Corrida in Leuven op 30 december ten voordele van de Stichting. Samen hebben ze zich geëngageerd om 220 kilometer te lopen.

Wij appreciëren enorm de ondersteuning en de hulp van de QbD Group voor onze Stichting. Een zoveelste welgemeende dankjewel!


Wereldmarkt Oud-Heverlee – 17 november 2022

Oud Heverlee

De gemeente Oud-Heverlee organiseerde zoals ieder jaar een wereldmarkt om projecten in het Zuiden in de kijker te zetten. Het was een hele gezellige en drukbezochte editie die plaatsvond in de gemeentelijke basisschool “de Hazensprong”. Isa Mutsaerts stond er met een standje voor Stichting Hubi & Vinciane. Zij had nl. van Oud-Heverlee een toelage ontvangen voor haar stage-werkbezoek in Benin. Daar werkte ze samen met nog drie andere studenten van de KU Leuven aan het project “Banupads” om met bananenvezels herbruikbare maandverbanden te maken.


Barbarahof

Rusthuis – St Barbara

Het personeel van het rusthuis hield tijdens de vastenperiode een Sobere Maaltijd en de opbrengst was voordele van de Stichting.
Op de foto : de directeur en de aalmoezenier, Lieve Van Assche-Dierckx en de zussen Pascale en Mary-Ann Van Assche


Westfit schenkt fietskledij en -materiaal aan Beninse Wielerfederatie

WestFit

Stijn Sprenghers, oprichter en manager van Westfit – Fiets & Multisport Academie, nam samen met zijn gezin deel aan de inleefreis naar Benin in november 2022. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om meer dan 40 kilo fietskledij en -materiaal te overhandigen aan de Beninse Wielerfederatie. Als Stichting zetten wij in op sport en beweging onder meer in het kader van het preventieproject voor diabetes en hypertensie. Wij zijn dan ook heel blij met de gift van Westfit aan de Beninse Wielerfederatie.


Ottertrotter Mechelen

Ottertrotter Mechelen – zondag 18/9/2022

Op zondag 18 september vond het Ottertrotterfestival plaats in de Kruidtuin in Mechelen. Naast muziekoptredens en allerlei activiteiten was er ook een wereldmarktje met de leden van de Mondiale raad van Mechelen. Ook Stichting Hubi & Vinciane was van de partij. Aan ons standje konden de bezoeker terecht voor meer informatie over onze projecten of om een leuk geschenkje te kopen. En we hadden de weergoden mee want die hielden het gelukkig bijna tot het einde helemaal droog.


Erin Starr

Verkoop kunstwerken Erin Starr ten voordele van onze Stichting

Op zaterdag 25 juni organiseerden Raoul Dexters, General Manager Vandemoortele USA, en zijn echtgenote kunstenares Erin Starr een Art Show in het NH Hotel in Gent. Zij beslisten om een deel van de opbrengst aan onze Stichting te schenken. En nog meer goed nieuws: ook de opbrengst van andere shows die zij in Europa zullen organiseren, zal deels naar onze Stichting gaan.

Hartelijk dank daarvoor!


QBD Clinical

QbD Clinical, deel van de grotere QbD Group, organiseert ook in 2022 het hele jaar door activiteiten ten voordele van onze Stichting. Dankzij de opbrengst van hun acties in 2021 konden we onder meer een nieuwe onderzoekstafel aankopen voor het hospitaal Saint-Martin in Papané en een bevallingstafel voor het medisch centrum in Kassouala.

In het voorjaar van 2022 werd een ‘lente pop-up second-hand clothing sales’ georganiseerd. Verder was de ‘miniplantenbeurs’ een echt succes: medewerkers konden er stekjes van allerlei lokale bio planten kopen aangeleverd door de papa van collega Anneleen De Cock. Meer recent zorgde een tombola voor een mooie opbrengst met dank aan Estelle Rens Ceramics voor haar bijdrage aan de mooie tombolaprijzen. En last but not least blijven de maandelijkse Thursday Thai lunches populair. Die brengen niet alleen een mooie som in het laatje voor onze Stichting, maar dragen ook bij tot de ‘teamspirit’. De opbrengst van alle initiatieven gaat integraal naar de uitrusting van onze hospitalen.

Een welgemeende dankjewel voor QbD Clinical!


Wereldfeesten Leuven

Wereldfeesten Leuven 20 en 21 mei 2022

Op 20 en 21 mei 2022 vonden de Wereldfeesten plaats in het Bruul park in Leuven. Onze Stichting kon daar uiteraard niet ontbreken.

Op de foto zien jullie vooraan links Pascale Van Assche, afgevaardigd bestuurster van onze Stichting en vrijwilligsters Ida en Machteld, die een handje kwamen toesteken.


Partnerschap met Ondernemers Voor Ondernemers (OVO)

Ondernemers voor Ondernemers

We zijn heel blij met het partnerschap van onze Stichting met Ondernemers voor Ondernemers (OVO). Heel recent, in februari 2022, ging het programma Sustainable Technology for Africa (SusTech4Africa) van OVO in Benin officieel van start. Met dat programma ondersteunt OVO duurzaam ondernemerschap in Afrika. Na Oeganda, Rwanda en Senegal heeft OVO nu ook – mede dankzij hun NGO- partners en onze ondersteuning – Benin in haar programma opgenomen. Meer informatie vind je op de website van OVO.


Lentecorrida 27 maart 2022

Bijbenen voor Benin

Door corona kon de eindejaarscorrida in december 2021 niet doorgaan. DCLA bleef gelukkig niet bij de pakken zitten en organiseerde – zodra het weer kon – een lentecorrida. En dat op zondag 27 maart.

Ondanks het uurtje minder slapen – de nacht van 26 op 27 maart ging het zomeruur in – verschenen een 100-tal lopers voor onze Stichting aan de start van de Lentecorrida. Het bedrijf Waterleau zorgde voor maar liefst 27 deelnemers en Trium Consulting QbD voor 10 deelnemers.

Samen liepen zij nog meer dan 2 000 euro bij elkaar wat de totale opbrengst van Bijbenen voor Benin én de Lentecorrida op meer dan 17 000 euro bracht. Weer een mooie som voor ons project gemeenschappelijke moestuinen!

Noteer alvast 30 december 2022 in jullie agenda’s want dan vindt een speciale avondeditie van de eindejaarscorrida in Leuven plaats! Inschrijven kan vanaf september. Zodra we meer weten, brengen we jullie op de hoogte. Hou dus jullie mail en social media zeker in het oog.

Bekijk ook de sfeerbeelden in de fotogalerij.


Een tweede genereuze gift van Uitgeverij Plantyn

Uitgeverij Plantyn

Na een eerste al genereuze gift van bijna 25 000 schoolboeken in januari 2021, overtrof Uitgeverij Plantyn nu al onze verwachtingen met een gift van maar liefst 45 000 schoolboeken.

In Benin werken wij als Stichting intensief samen met 50 basisscholen en 10 secundaire scholen. De gift van Plantyn wilden we echter graag delen met meer basis- en secundaire scholen. Niet minder dan 1000 basisscholen en 100 secundaire scholen hebben nu dankzij Plantyn spiksplinternieuwe boeken voor hun leerlingen én leraren. De directeurs van de scholen kwamen hoogstpersoonlijk de boeken ophalen. Zij waren heel tevreden. Verschillende basisscholen hadden nog geen boeken. Voor hen betekent de gift van Plantyn dus een wereld van verschil. Als Stichting danken wij Plantyn dan ook van ganser harte.


HidroPlus

HidroPlus – editie 2021 : uitreiking van de steun

Tijdens een korte ceremonie in het gemeentehuis van Schilde mocht de Stichting een cheque van 2.470 euro ontvangen uit handen van waterbedrijf Pidpa.
Pidpa steunt immers jaarlijks ontwikkelingsprojecten die bijdragen tot de uitbouw van een duurzame watervoorziening en afvalwaterbehandeling in ontwikkelingslanden.
Onder de koepel van HidroPlus – “Help de wereld aan water”, helpen zij, samen met de gemeente Schilde, ‘onze’ scholen in de Borgou aan zuiver water.
Van harte dank hiervoor!


TRIUM Clinical Consulting en QdB

TRIUM Clinical Consulting en QbD 

Organiseerden in 2021 het hele jaar door activiteiten ten voordele van onze Stichting. De bevallingstafel en de gesofisticeerde onderzoekstafel mét lamp, aangekocht met de opbrengst van een grote sportieve activiteit, zijn ondertussen aangekomen in Benin. Ook een verkoop van tweedehandskledij, een tombola en een culinaire challenge zorgden voor een mooie opbrengst. Hun kerst pop-up shop bracht weer een mooie som in het laatje dankzij de medewerkers die honing, siropen en koekjes uit Benin aankochten. TRIUM Clinical Consulting en QbD legden er zelf nog eens een identieke som bovenop. De opbrengst gaat integraal naar de uitrusting van onze hospitalen.
Een welgemeende dankuwel voor TRIUM Clinical Consulting en QbD!


JSR Life Sciences doneert 150 dozen voor gekoeld medisch transport.

JSR Life Sciences

Onze hospitalen in Benin zijn er erg blij mee. Dankzij die koelboxen kunnen ze nu het bloed van donoren op een correcte manier stockeren en transporteren. In de video zie je de reactie van de verantwoordelijke van het labo van het hospitaal Saint Martin in Papané en de voorzitter van de bloeddonoren in Parakou.


Run for Boko en Partenamut

Partenamut

Voor de vijfde maal op rij organiseert onze partner Le 5e monde de ‘Run for Boko’ in Benin, een fundraising activiteit ten voordele de hospitalen Saint-Martin in Papané en Saint-Jean-de-Dieu in Boko.

Deelnemers aan de ‘Run for Boko’ organiseren zelf allerlei activiteiten en laten zich sponsoren. Met de opbrengst kunnen de hospitalen nieuw medisch materiaal aankopen.

Vijftien sportievelingen vertrekken in april 2022 naar Benin. Vertrekpunt van de ‘run’ is het hospitaal Saint-Martin in Papané. Van daar stappen zij in vier dagen maar liefst 80 km helemaal tot aan het hospitaal Saint-Jean-de-Dieu in Boko. Een niet te onderschatten onderneming bij temperaturen van om en bij de 30°C.

Dankzij het bedrijf Partenamut kan het team van ‘Run for Boko’ alvast een zeer mooi cadeau meenemen naar Benin. Partenamut schenkt maar liefst 70 babyweegschalen en 420 afkolftoestellen! De hospitalen zullen die niet alleen ter plaatse inzetten, maar ook in de lokale medische centra die zij beheren.

Partenamut

Jean-Marc Dumont, deelnemer aan de “Run for Boko” en werkzaam bij Partenamut, heeft er samen met zijn collega’s van Run for Boko voor gezorgd dat alles netjes en veilig ingepakt werd. WereldMissieHulp zal ervoor zorgen dat het materiaal in januari of februari verscheept wordt zodat het zeker vòòr april in de hospitalen is.

Een welgemeende dankjewel voor Partenamut én voor Le 5e monde!


Plantyn schenkt meer dan 40 000 boeken voor onze basis- en secundaire scholen in Benin!

Uitgeverij Plantyn

Na een eerste schenking begin 2021 van bijna 25 000 boeken, hebben we van Plantyn in januari maar liefst 44 297 spiksplinternieuwe boeken gekregen voor onze basis- en secundaire scholen in Benin. De boeken zijn niet meer aangepast aan de programma’s in België, maar zijn perfect bruikbaar in Benin. Het gaat om handboeken Frans, Engels, wetenschappen, wiskunde en technologie zowel voor de leerlingen als voor de leerkrachten. Op 17 februari zijn ze per schip vertrokken naar Cotonou in Benin waar ze rond 16 maart zullen toekomen. Ons team in Benin zorgt ervoor dat alles verdeeld wordt over de 50 basisscholen en 10 secundaire scholen waar we mee samenwerken. Een uitgebreid verslag volgt nog.

In de kijker – 2021

Heel wat vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.

In de kijker – 2020

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.

In de kijker – 2019

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.

In de kijker – 2018

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.

In de kijker – 2017

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.

In de kijker – 2016

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.

In de kijker – 2015

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.

In de kijker – 2014

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.