Bouw van toiletten en handenwasinstallaties

Veel basisscholen in ons werkgebied staan voor een uitdaging vanwege het volledige gebrek aan sanitaire voorzieningen. Zonder toiletten zijn leerlingen en leraren gedwongen zich te behelpen op terrein rond de school.

Het gebrek aan water maakt het zelfs onmogelijk om de handen te wassen, met alle hygiënische consequenties van dien. Onder deze omstandigheden is het naleven van hygiënevoorschriften een enorme uitdaging.

Met de Stichting streven we ernaar om de nodige sanitaire voorzieningen te bieden, zodat scholen een gezonde en hygiënische omgeving kunnen creëren voor hun leerlingen en personeel.

Al enkele jaren bouwt de Stichting Hubi & Vinciane toiletgebouwen voor zowel leerlingen als personeel, met een speciale nadruk op grotere scholen in afgelegen gebieden. Daarnaast zorgen we ervoor dat iedereen op school toegang heeft tot handenwassen.

We hebben al TippyTap-installaties laten plaatsen in ongeveer vijftig scholen. Deze eenvoudige constructies zijn gemaakt van lokaal beschikbare materialen, zoals een schone 5-liter jerrycan, vier stokken, touw en zeep. Dankzij deze toiletten en TippyTaps kunnen leerlingen en leraren de hygiënemaatregelen in de praktijk brengen.

Tot op heden heeft de Stichting in iets meer dan een kwart van haar partnerscholen (ongeveer honderd basisscholen in totaal) toiletgebouwen kunnen realiseren. De behoefte blijft echter groot. Niet alleen zijn er scholen die nog steeds geen toiletten hebben, maar zelfs de scholen die wel toiletten hebben, kunnen er meer gebruiken. Bovendien blijft het gebrek aan drinkwater op scholen een ernstig probleem.

Water voor zes basisscholen dankzij Rotary

Hoe bevorder je een gezonde en hygiënische levensstijl op school zonder water? Hoe geef je vormingen over goede voedingsgewoonten zonder drinkbaar water?

Zuiver water voor de school!

Zonder zuiver water kun je niet leven. Jammer genoeg hebben heel veel Beniners vandaag de dag nog geen toegang tot zuiver water.